Proiect educațional independent ce constă într-o serie de excursii pietonale prin zona de centru și cele de periferie ale municipiului București, conform unor trasee prestabilite, vizând monumentele cele mai reprezentative. Proiectul se adresează tuturor celor doritori, urmărind să trezească în rândul participanților interesul pentru comunitatea locală prin observarea evoluției istorice a acesteia și, în acest fel, să determine conștiința apartenenței la o comunitate și să stimuleze interesul de a contribui la întreținerea sa. Un alt scop al proiectului a fost atragerea atenției asupra patrimoniului cultural al orașului, dar și asupra problemelor cu care el se confruntă. Până acum proiectul s-a desfățurat în patru ediții.

Coordonator proiect: Emilian Colceru

Ediții

Ediția I

S-a desfășurat în perioada 9 – 30 iunie 2012, fiind organizate patru trasee ce au vizat perioade distincte din istoria Bucureștiului: Evul Mediu și perioada modernă timpurie, perioada modernă, perioada interbelică și al doilea război mondial, perioada comunistă și postcomunistă.

Mai Mult

Ediția a II-a

S-a desfășurat în perioada 18 mai – 8 iunie 2013 și au fost organizate patru trasee, vizând patru perioade distincte din istoria Bucureștiului: Bucureștiul medieval, istoria minorităților din București, perioada modernă (secolul al XIX-lea – începutul secolului al XX-lea), și Bucureștiul contemporan (1918-prezent).

Mai Mult

Ediția a III-a

S-a desfășurat în perioada 25 mai – 15 iunie 2014 și au fost organizate trasee vizând Bucureștiul medieval, Bucureștiul modern, Bucureștiul industrial și Bucureștiul contemporan.

Mai Mult

Ediția a IV-a

S-a desfășurat în perioada 4 octombrie – 22 noiembrie 2014 și a avut drept obiective monumentele arhitecturale din perioada regală a istoriei României și zonele vechi ale Bucureștiului sistematizate sau distruse în perioada comunistă.

Mai Mult