– În București o panseluță face cât 3 alocații de copil?!
– O crizantemă cumpărată de primărie costă 310 lei! De 25 de ori prețul normal?!
– Un platan a costat la primăriile lui Chiliman și Negoiță 2000 de lei, în timp ce la Onțanu aproape 400 de lei?!
– O bancă pusă pe stradă în sectorul 3 a costat în jur de 4000 de lei, de 9 ori mai mult decât una asemănătoare din sectorul 2?!
– Un balansoar costă în București de la 927 lei (în sectorul 3) până la 12.750 lei (în sectorul 1)?!
Toate aceste date se regăsesc în raportul Curții de Conturi a României!
„Fiecare panseluță colorată pe care o vedeți într-un rond, în timp ce stați la semafor a fost cumpărată la suprapreț, din bani furați din buzunarele voastre. Fiecare bancă din lemn care pare sofisticată, fiecare coș de gunoi amplasat pe trotuar, fiecare „lucrare” sau pavelă colorată apărută pe stradă, în spatele blocului sau pe bulevarde, vă privează de metrou până la Aeroport, de un transport în comun decent cu RATB, de aer condiționat în autobuze, de oxigen. Fiecare ghiveci în care se află un copac a costat, probabil, de 10 ori mai mult decât un arbore normal care ar trebui să reducă noxele.” Mai multe detalii găsiți aici.
„Primăriile din București au cheltuit în perioada 2007-2014 aproximativ 2,7 miliarde lei (600 milioane euro) pentru intreținerea și amenajarea spațiilor verzi. Aceste sume s-au scurs, în parte, în conturile unor firme care au pretins și primit prețuri de 20 de ori mai mari pentru materialele furnizate decât cele oferite pe piața liberă. De asemenea, zeci de milioane de lei au fost cheltuite pe plante care s-au uscat sau au fost furate, fără ca primăriile să răspundă sau să încerce să recupereze prejudiciul.”
Mai multe organizații și grupuri civice au inițiat o petiție prin care bucureștenii să ceară DNA-ului anchetarea modului în care aceste sume au fost practic furate de la bugetul local.
NU MAI FI PASIV! NU TE MAI LĂSA FURAT!
rastigniti in pita publica si lasati ciorilor !
Sa plateasca din propriul buzunar toate cheltuielile exorbitante facute din bani publici, iar dupa “lasrea la vatra” sa presteze munca in folosul comunitatii, in special plantat flori si copaci.
Da, ne- am saturat. O tara in care unii muncesc pe gratis sau aproape, iar altii fura cu impunitate. O tara bananiera. Fara banane.