Proiectul constă într-o serie de dezbateri pe teme civice organizate de membrii Asociației în liceele bucureștene. Scopul acestor dezbateri a fost întărirea respectului față de valorile democratice în cadrul noilor generații, aflate acum pe băncile liceelor românești. Cum am încercat să facem acest lucru? Prin oferirea unei șanse pentru înțelegerea temelor mari pe care se clădește democrația oriunde în lume: stat, economie de piață, societate civilă, drepturi și obligații fundamentale. Până acum proiectul s-a desfășurat în cinci ediții.
Coordonator proiect: Emilian Colceru

Ediții

Ediția I

La dezbateri au participat, în perioada 18 februarie – 10 martie 2012, peste 120 de elevi din cadrul Colegiului Național „Gheorghe Lazăr”, a Colegiului Național „Iulia Hașdeu” și a Școlii Centrale. Dezbaterile au avut loc în liceele participante la proiect.

Mai Mult

Ediția a II-a

A fost organizată de APCRC în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București, Facultatea de Istorie a Universității București și Biblioteca Centrală Universitară. Dezbaterile au avut loc la Facultatea de Istorie în perioada 3 – 5 aprilie 2013.

Mai Mult

Ediția a III-a

Pentru cea de-a treia ediție a proiectului am selectat un număr de voluntari dintre cei care au participat la edițiile anterioare ale proiectului pe care i-am pregătit pentru a discuta pe teme de civism cu elevii din liceele bucureștene. Pregătirea s-a desfășurat la Colegiul Național „Iulia Hașdeu” în perioada 2 – 23 noiembire 2013.

Mai Mult

Ediția a IV-a

A fost organizată de APCRC în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București, Asociația Universitur și Facultatea de Geografie a Universității București, în perioada 9-10 aprilie 2015.

Mai Mult

Ediția a V-a

A fost organizată de APCRC în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București, și Universitatea „Hyperion” din București, în perioada 20-22 aprilie 2016.

Mai Mult